Opdrachtgever
Normec OWS Gent
Programma
Kantoor
Status
Bouw
Schaal
4000 m²

Project

NORMEC OWS GENT

Normec OWS (Organic Waste Systems) in Gent is wereldleider in het vaststellen van biologische afbreekbaarheid en composteerbaarheid. Het voormalige pand aan Dok Noord werd te klein en een nieuwe groeilocatie werd gevonden aan de Panterschipstraat in het havengebied van Gent. Met meerdere hallengebouwen en een grote kantoorvleugel, biedt de nieuwe plek voldoende ruimte aan de diverse laboratoria, de bijbehorende installaties en kantoren.

WERKZAAMHEDEN

Studio Bruce is vanaf het begin betrokken bij maken en uitwerken van de indelingsplannen voor de diverse laboratoriumafdelingen. Vanaf de fase van vlekkenplan, tot maatvoering van de ruimtes, electraplannen, rioleringsplannen en kantoorindeling. Vervolgens heeft Studio Bruce een ontwerp gemaakt voor het interieur van het pand.

AANPAK INTERIEURONTWERP

Aan de start van het interieurontwerp zijn verschillende ‘blanco’ ontwerpvoorstellen gemaakt, die gecombineerd kunnen worden met verschillende kleurenschema’s. Door van elk één te kiezen, wordt de basis gelegd van het ontwerp. Vervolgens is dit stap voor stap verder uitgewerkt, waarbij alle interieurkeuzes zijn afgestemd op het ontwerp. Te denken aan de keuze van vloerafwerking, kleurgebruik, het voorstel van planten, materialen, advies in meubilair, verlichting en het maken van meubelontwerpen voor balies, bars, kasten en keuken.

SFEER EN GROEN BRENGEN IN EEN GROTE, INDUSTRIELE RUIMTE

Normec OWS koos het kleurenschema met aardse kleuren, in zandkleur en zacht terracotta. Dit brengt warmte en sfeer in het industriele pand. In het hallengebouw zijn kantoorafdelingen en laboratoria ingebouwd, alle met grotendeels glazen wanden. In de gangzones zijn plantenbakken bedacht, zodat vanuit de verschillende afdelingen, ook dieper in het pand, zicht is op groen. Hoog in de ruimte hangen grote, ringvormige elementen uit mycelium. Voorzien van LED’s voorzien ze enerzijds in verlichting en anderzijds brengen ze de ruimte samen. In de andere kantoorvleugel bevond zich al een binnentuin. Door deze weer nieuw leven in te blazen, vormt dit een prachtig, groen middelpunt van het gebouw.