architectenbureau Eindhoven

BUREAU

WAT KUNNEN WIJ VOOR U BETEKENEN?

 

Onze diensten in het kort

Ontwerp

– Vlekkenplannen / schetsontwerp
– Voorontwerp
– Definitief ontwerp
– Technisch ontwerp / bestek

Visualisaties

– Renders interieur
– Renders exterieur
– Walkthrough animaties

Omgevingsvergunning

– Vooroverleg welstand
– EPC-berekening
– Daglichtberekening
– Ventilatieberekening
– Bouwbesluittoets
– Indienen omgevingsvergunning

Bouwkostenraming

– Stichtingskostenraming
– Bouwkostencalculatie

Aannemersselectie

– Aanwijs
– Prijsvergelijk diverse partijen

Bouwbegeleiding

– Controle uitvoeringstekeningen
– Coordineren uitvoerende partijen
– Planning
– Esthetische controle uitvoering

 

ontmoet ons team

img_3137-kopie

David Bruce

Architect – Partner

img_3021-kopie-kopie

Kristine Bruce

Architect  – Partner

 


Opleiding

Eindhoven University of Technology
MSc Architectural Design & Engineering, 2009

Hogeschool van Arnhem en Nijmegen
BSc Bouwkunde, 2005

Hogeschool Utrecht
Hogere Installatietechniek, 2000

Opleiding

Eindhoven University of Technology
Msc Architectural Design & Engineering, 2010

Eindhoven University of Technology
Bsc Bouwkunde, Architectuur & Techniek, 2008

Visie en werkwijze

Waarde creëren

Waarde creëren door bijzondere en duurzame projecten te realiseren, dat is Studio Bruce ten voeten uit. Wij benaderen ieder vraagstuk als een unieke opgave. Het project krijgt vorm en betekenis door in te spelen op de waardevolle onderdelen uit de context. De ene keer is dit de prachtige omgeving, de andere keer de eigen werkwijze van een bedrijf. Wij geloven dat in iedere opgave een uniek verhaal verborgen ligt. Wanneer hier aandacht voor is kunnen duurzame projecten worden gerealiseerd. Hierin laten wij ons niet weerhouden door technische beperkingen van standaardoplossingen, regelgeving of landsgrenzen. Producten, materialen en maatverhoudingen worden met zorg door ons gekozen, om uw verhaal gestalte te geven.

Niets is ons te gek

Van de transformatie van een Amerikaanse schoolbus in een rijdende duurzaamheidsexpositie, tot de herbestemming van bouwmarkt tot wereldrestaurant: niets is ons te gek. Alle type opdrachten zijn welkom en we gaan graag een nieuwe uitdaging met u aan. Wij hebben ervaring in meerdere disciplines en beschikken bovendien over een groot netwerk van deskundigen.
Onze werkzaamheden beperken zich niet tot het ontwerpen en begeleiden van de uitvoering. Wij werken in de hele breedte van project: van de initiatieffase met het uitvoeren van haalbaarheidsstudies en huisvestingsonderzoeken, tot en met het plannen en calculeren van onderhoud in de gebruiksfase.

Duurzaam ontwikkelen

Studio Bruce gelooft in duurzaam ontwikkelen, of het nu gaat om herbestemming of nieuwbouw. Duurzaam ontwikkelen betekent samenwerking op de lange termijn. Een gedegen aanpak en duidelijke communicatie zijn dus van groot belang. Om de kwaliteit van de projecten te waarborgen en de vraag vanuit de markt te kennen, is voor het herbestemmen en anders gebruiken van gebouwen een unieke aanpak opgezet die duurzaam ontwikkelen mogelijk maakt. Met onze eigen online enquête wordt de mogelijkheid geboden om vraaggestuurd te ontwikkelen. Al in een vroeg stadium worden de plannen voorgelegd aan een vooraf bepaalde doelgroep en om feedback gevraagd. Zo kunnen uw ideeën nog beter op de marktbehoefte worden afgestemd. De online enquête is zo opgezet dat maatwerk makkelijk is te realiseren.

Duurzaam optimaliseren

Wij volgen nieuwe ontwikkelingen op de voet en beschikken over de laatste kennis en Leed en Breeam gecertificeerde software. Met onze energie-analyses op maat kunnen wij tijdens het ontwerpproces duurzame oplossingen en varianten aan u voorstellen, om zo de energieprestatie te optimaliseren. Materialen en bouwmethoden worden met zorg door ons gekozen, met oog op onderhoud en duurzaamheid en zonder concessies te doen in de esthetiek.
We zien het als een uitdaging om naar nieuwe oplossingen te zoeken om de toekomstbestendigheid van bestaande gebouwen te vergroten. Middels een onderhoudsmeting zien we tevens aan het begin van het project welke gebreken er zijn. We hebben onze ervaring opgedaan in zeer diverse renovatie- en herbestemmingsprojecten.

Prettige samenwerking

Studio Bruce hecht waarde aan een goede samenwerking. Wij zijn een integere partij die houdt van duidelijkheid. Door te communiceren middels virtuele maquettes en BIM-modellen is op ieder moment van het traject de actuele informatie op het gebied van kosten, hoeveelheden e.d. beschikbaar voor alle partijen en worden onduidelijkheden voorkomen. Onze interactieve 3D-modellen zijn eenvoudig te bekijken op iedere PC, smartphone of tablet met een gratis app.

Onze opdrachtgevers

Een selectie van onze opdrachtgevers:

logo-alfa-accountants

 

 

 

 

 

logo-ggd-investments

 

 

 

 

 

logo-spect-gebouwenconsult

 

 

 

 

 

logo-verbeter-en-bespaar

 

 

 

 

logo-iseck

 

 

 

 

logo-interline-sportvloeren

 

 

 

 

logo-pkn-rhenen

 

 

 

 

logo-filadelfia

 

 

 

 

logo-hofkerk-oldenzaal

 

 

 

 

logo-stena

 

 

 

 

 

logo-quest-scope

 

 

 

 

 

logo-mango

 

 

 

Prijsvragen

Prijsvraag 'Lelijke zijstraten worden fraaie blikvangers' Weert, najaar 2015
3e prijs

Ontwerpprijsvraag nieuwbouw silogebouw PC Van Tuijl Kesteren, najaar 2015
1e prijs

Kunstopdracht KW-weg Zaltbommel, voorjaar 2014
geselecteerd ontwerp in voorselectie

Publicaties

People without People, a sign for loneliness in Architecture.ehv 2008-2009, p. 54-58, Wallis de Vries, G. (ed.)