Herbestemming architect
Opdrachtgever
Particulier
Programma
Wonen
Status
Ontwerp
Schaal
420 m²

Concept

VOORMALIGE DIERENARTSENPRAKTIJK WORDT VILLA

Een uitdagend project! De herbestemming van een voormalige dierenartsenpraktijk tot ‘kangoeroewoning’: een riante villa voor het jonge gezin met aanleunwoning voor de grootouders onder hetzelfde dak. Een gebouwstructuur van behandelkamers, röntgenkamer, magazijn en apotheek, kortom: ruimtes met geringe of geen daglichtvereisten, is getransformeerd tot luxe woning met daglicht tot in de kern. Dit door het wegbreken van niet-dragende wanden, het creëren van een grote vide en toevoegen van dak- en gevelramen.

De gevel is voorzien van Western Red Cedar latten en er is een luifel toegevoegd. Zo heeft ook de buitenkant van het gebouw de uitstraling gekregen van een woning.  De nieuwe witte boeiboorden aan de voor- en achterzijde maken het geheel compleet.

De voormalige wachtkamer is op slimme wijze opgedeeld en vormt de woonkamer van de aanleunwoning en een kantoor aan huis. Aan de achterzijde is de oude overkapping bij de woonkamer getrokken en voorzien van een doorlopende, meranti-houten pui met openslaande deuren naar de tuin. Zo ontstaat een echte tuinkamer, met direct contact met buiten. De voorheen niet gebruikte bovenverdieping is nu onderdeel van de woning.

 

Voorzijde herbestemming

plattegronden voor en na