architect Eindhoven ontwerp
Opdrachtgever
Particulier
Programma
Wonen
Status
Bouw
Schaal
140 m²

Concept

SCHUURWONING ALMERE

Duurzame woning in Almere Oosterwold.

In Almere Oosterwold – op een kavel van 1500 m2 – wordt de schuurwoning voor Lars en Lotte gerealiseerd, die in al hun woonwensen tegemoet komt. Met duurzame oplossingen als een helofytenfilter die het vuile water zuivert, hemelwater dat op het terrein wordt opgevangen, een warmtepomp in combinatie met zonnepanelen, is deze woning op veel vlakken zelfvoorzienend. Op het terrein gaan de bewoners een grote moestuin en fruitboomgaard aanleggen.

De twee kopgevels van deze schuurwoning zijn nagenoeg geheel ingevuld met een glazen pui, waardoor buiten en binnen in elkaar overvloeien. De open woonkamer en keuken staan middels een schuifdeur in directe verbinding met de achtertuin. Op de verdieping worden 3 ruime slaapkamers gerealiseerd, de ruime master bedroom van 18 m2 is voorzien van walk-in closet. Ook biedt de verdieping ruimte voor een ruime badkamer en wasruimte.

De buitengevels worden bekleed met verticale vurenhouten latten die op natuurlijke wijze door de tijd heen zullen vergrijzen. De buitendeur vanuit de bijkeuken wordt ook met deze latten bekleed, zodat de deur niet opvalt in de achtergevel. De entreedeur en het raam in de zijgevel worden juist geaccentueerd door de donkergrijze kleur en een eveneens donkergrijs kader.

De bouw start eind februari 2019.

Voor meer woningen van Studio Bruce kunt u ook terecht op onze website www.dutchdesignhomes.nl