Opdrachtgever
Particulier
Programma
Wonen
Status
Bouw
Schaal
225 m²

ontwerp

Moderne woning in Nunspeet

In Molenbeek fase 3 in Nunspeet zijn de bouwwerkzaamheden in volle gang voor de bouw van onze woning met thuiswerkplek. Belangrijk uitgangspunt voor het ontwerp was om rondom de woning verschillende delen tuin te creëren, zodat de woning omgeven is door groen. Ook is veel met zichtlijnen, doorkijkjes en uitzichtpunten gespeeld, zodat een verrassend eindresultaat ontstaat.

Er is gekozen voor grote raampartijen op de begane grond voor een mooie overgang tussen binnen en buiten. Het hoofdvolume heeft een zadeldak, waaronder een laagbouw gedeelte doorsteekt, waarin zich voor de keuken bevindt en achter een kantoor aan huis. Als hoogtepunt een overstek met een dubbelfunctie, het biedt op de verdieping uitzicht op de omgeving en zorgt er op de begane grond voor dat men overdekt naar de entree kan lopen.

De hoofddraagconstructie is uitgevoerd in Skellet, het lichtgewicht en circulaire staalframebouw systeem. Deze structuur wordt aan de buitenzijde bekleed met zwarte stalen sandwichpanelen en vervolgens voorzien van een open houten gevelbekleding. De laagbouw wordt voorzien van een kruidenrijk gras, mooi voor het zicht en goed voor de biodiversiteit.